Friday, September 26, 2008

Bye Bye Miki

Esok saya akan balek ke Sepang...Miki kene hntr g boarding...9 hari x jumpa...hope dia ok la kat Pubaa nnt..Im gonna miss u Miki...

Actually kat Segamat nie Miki ada siblings dia..

* Miki *



* Mimi *

Sama x? Mimi nie betina. Ade seekor lagi Cheme..tapi Mimi ngan Cheme nie takot ngan org yang dia x kenal..Nie pun Kak Lin g tangkap dia, then barula dpt amik gmbr dia..Ingat lagi masa first time nak amik Miki dari Kak Lin..Mimi ngan Cheme berlari, menyorok bwh longkang..tapi Miki dtg dekat pastu siap jilat2 my cheek lagi..comey kan?

Miki dh buat castration sama gak ngan Mimi & Cheme..Bukan apa..Miki nie xnak kasi die kencing pancut2..tu niat sebenarnya..lagipun Miki is a home cat..FYI, umur Miki dh almost one year or dh pun one year..x ingat birthdate dia bler..tapi rasanya dia one year..

So, Miki..we gonna meet 9 days from now...Sayang Miki..Muuaahhxxx~ :D

To all my muslim friends

Photobucket


Get Hari Raya Graphics Here

Wednesday, September 24, 2008

Harga petrol turun lagi..

Updated news...harga petrol dh turun lagi..bgs la turun, org nak balek kampung..raya..
Raya je bg org yang dh berkerja mesti byk duit keluar..Yang balek kampung jauh2 tu sakit la ckit..nak budget lagi utk kasi duit raya..hehe..

Apa yang lebih teruk lagi..gaji mesti baru masuk..mmg la poket penoh lagi..shopping tu, nie..karang pas raya kenela makan serdak2 biskut ghaye...hahaha..time tu poket dh kosong...

Nie pun syukur la petrol turun ckit..walaupun seposen..kalo x dlu RM2.70/litre.. skrg RM2.45/litre, x ke mcm S**L tu??

The Happening


Hye to all,

Have u watched The Happening? It's a movie by M. Night Shyamalan, starring by Mark Wahlberg..A family is on the run from an inexplicable and unstoppable event that threatens not only humankind–but the most basic human instinct of them all it's how to survive. Basically, it started when they believe that there is a dispersion of toxin at the Central Park...

About the movie, ok..not so bad. But i would rate these movie 2 out of 5...But guys, if u havent watch it..get the dvd and give me the opinion..coz The Happening is better than The X-Files : I Want to Believe..U have to believe me guys! Haha...


Tuesday, September 23, 2008

Tagged

I've been tagged by Taz

SOALAN 1: 7 fakta tentang diri aku

1. Suka tgk wayang..tapi x suka tgk movie yang more than 2 hours..sakit b****t duduk lama2
2. Suka kentut sesuka hati..org yang rapat selalu mmg terkena la...hehe.sorry x sengaja..
3. Suka makan..tapi bila dh makan byk2 rasa menyesal sebab takot gemuk..hahaha
4. Kebanyakan baju/ t-shirt adelah berwarna hitam kecuali baju kurung xde pun hitam dlm koleksi...
5. X pernah berambut panjang..paling panjang pun paras bahu je..rimas...
6. Kalo tdo mesti ade 3 bantal..bantal utk kepala (utk sudah semtaestinya la..), bantal peluk ngan bantal tutup muka..
7. Selalunya punctual..jarang la lewat2..selalunya awal...

SOALAN 2: Zaman persekolahan

2(a), 5 tabiat buruk anda time sekolah

1. Suka bgn lewat...time sekolah dlu mlaz bn pagi
2. Pernah lari dari sekolah teknik then balik ke sekolah lama...
3. Masa sekolah rendah pernah x kasi parents report card sebab result teruk..last skali dieorg g sekolah tanye cikgu..
4. Kutuk cikgu kat belakang...tapi kat depan baik2 je
5. Keje sekolah selalu tiru kawan2 je..hahaha

2(b), 3 subject favourite aku..kena beri sebab..

1. Prinsip Akaun..sebab paling terror dlm claz...
2. Bahasa Melayu..sebab cikgu janji spe dpt A1 die blanje g Genting
3. English..third language..best blaja bahasa laen..

2(c), 3 subject bukan favourite…kena beri sebab..

1. Maths..mmg x suke maths...
2. Sejarah..sbb cikgu yang ajar tu bosan...
3. Pendidikan Seni...sbb terpaksa amik...

SOALAN 3: Tentang aku

3(a),menarik pada kamu

Sebab saya comey...kan kan?hehe

3(b), anda tak boleh hidup tanpa

Parents & Agama..

3(c),malam sebelum tidur siapa anda hubungi…

My best buddy...xpun panggil my cat..Miki ajak die tdo sme..hehe

Monday, September 22, 2008

Incredible Hulk


Just now, tgk movie Incredible Hulk..Okla, not bad..At first x paham cte tu sbb based on the comic kan..After 40 mins tgk dh best dh...Actually byk lagi movie nak tgk..ade 2 lagi dvd each dvd ade 5 movies..hehe..sebenarnya byk lagi keje, assgmt x buat..tapi oleh disebabkan td baru je test..so this is movie nite! haha...

Sunday, September 21, 2008

Berbuka di Pizza Hut

Hari nie g buka puasa kat Pizza Hut..me with Emran, my best buddy~ Tapi selalunya org g pizza akan order pizza kan? Tapi disebabkan rasa macam muak je makan pizza, so kteorg pun beralih ke menu laen. Kul 4, g reserve tempat..hehe. Kene reserve awal ckit sbb selalunya full house kat ctu..Dlm kul 6pm dh gerak ke Pizza Hut, time tu dh ramai gak org dh termasukla yang take away...So, this is our menu for today..


* Clockwise : Thai Tuna Roll, Cheese Baked Rice, Tempura King Prawns *

And not to forget


* Kurma from Pizza Hut *

Alhamdulillah..kenyang..Pasnie nk study ckit sbb esk petang ade test for Internet Marketing..

Just for my thought, I keep wondered..Kita dh puasa lebih dari 20 hari & it almost a month, bg org yang x reti2 nak berpuasa padahal dia tau puasa itu adalah wajib, mcm mana la diaorg rasa x pernah berpuasa nie..nk kata uzur, xkan la uzur sepanjang bulan puasa nie kan...
Kesian bila fikirkan org yang mcm tuu...time org berbuka dia pun berbuka sakan...errmmm..dh besa, nak bg nasihat pun..ada otak kan bley fikir sendiri...


Saturday, September 20, 2008

Popia oh Popia

Hari nie saya menyediakan kuih popia..hehe..Plan nak makan kat luar ngan Kak Ain, hzmate dia..Then bukak fridge td ade lebihan sayur ngan kulit popia last time buat, so apelagi, drpd membazir nnt sayur tu dh x elok baik buat kan..Tapi cume dpt 9 biji je..Xpela, x plan pun nak buat..

Okla, nk bersiap..kejap lagi nk keluar g berbuka, kene awal ckit sbb weekend kan..Takot ramai org pulak xde tempat nnt..Selamat berbuka :-)

Aidilfitri dijangka hujan lebat, ribut petir

Just now, I read a news regarding an assumption that will be raining & thunderstorm in the coming of Raya..Berdasarkan apa yang diaorg jangkakan dan kajian, start dari mid of Sept seluruh Msia akan mengalami tempoh monsun peralihan.

Masa Raya pulak, Jabatan Meteorologi jangka akan selalu hujan lebat & petir sebelah petang especially kat area Pantai Timur, Sabah & Sarawak. Walau mcm mana pun, kena la amik langkah berjaga2..lagi2 musim Raya ngan cuti nie...

More news, click here >> The Star On9

Friday, September 19, 2008

My sleeping catz [vid] Ep 2


video

As a request from PM Kamel, I have made my own video..
It's about my 2 lovely, adorable catz...

Marila kite berkenalan dgn mereka:

Momoe : Black with stripe fur
Miki : White & Grey fur

Start blogging

At last, I can start blogging here...Previously, already have my own blog.. >> izzaty 1001 faces tetapi disebabkan it is a free account & dun have so much features there, it makes me to move on to blogspot. Some more, it much more easier than my previous blog..

So from now on, InsyaAllah I will keep updating these..Till then, me will be back soon!